det grønne alternativ

Bioethanol til biopejse er en sprit eller alkohol, der er produceret til flere forskellige formål – herunder også brændstof. Bioethanolen fremstilles blandt andet ved fermentering af sukkerstoffer og stivelsesafgrøder. Dette kan være fra letomsættelige sukkerkilder såsom sukkerrør, majs eller fra afgrøder som korn, for at nævne nogle eksempler.

I dag har bioethanolen mange anvendelsesmuligheder: Blandet med benzin gør det transportbrændstoffet til din bil mere bæredygtigt – så kørslen bliver en smule mere grøn.

Kosmetik-, medicin- og fødevareindustrien bruger det i deres produktionsprocesser og sidst men ikke mindst, bruges den rene Bioethanol som brændstof til Decoflames biopejse.

ren emission

Under brændingen omdannes bioethanolen til vand og dampkuldioxid (CO2). Kuldioxiden absorberes af planter, som optages via fotosyntese og hjælper planten med at vokse. Denne uendelige cyklus med skabelse og forbrænding af energi – på sin vis genanvendelse af energi – gør bioethanolen til et kulstofneutralt brændstof.

bioethanol til biopejse - fremstillings proces diagram

effektiv grøn energi

På grund af den rene forbrænding af bioethanolen er der ikke brug for hverken aftræk eller skorsten til Decoflame pejsene – alt varmen forbliver indenfor. Det er dét, som gør bioethanolpejsene meget effektive og attraktive.

opbevaring og håndtering

Bioethanolen er klassificeret som brandfarlig væske, UN1170, klasse 3 PGII (til transport) og reguleres af forskellige standarder verden over.

Før ibrugtagning af Decoflame bioethanolpejsen, skal man gøre sig bekendt med samt overholde disse regler for at kunne opbevare, håndtere, påfylde og bruge dette brændstof sikkert samt lovligt.

Det er selvfølgelig vigtigt, at bioethanolen holdes udenfor børns rækkevider og at lokale regler følges.

bioethanol vs. denatured bioethanol

I overensstemmelse med forskellige globale regler kan 100% rent bioethanol ikke sælges af hensyn til menneskelig konsumering. Bioethanol er derfor denatureret med forskellige stoffer til detailformål. Bioethanolen forhandles under navne som Denatureret Ethanol, Methylerede Spiritus, Denatureret Alkohol og lignende.

Læs hvad Wikipedia har at sige om bioethanol.

bioethanol & decoflame pejse

Alle Decoflame biopejse skal betjenes med bioethanol på mindst 96,5%, men maks. 97,5% renhed.

Vi anbefaler at bruge Decoflames kvalitets bioethanol med en alkoholprocent på 96,5%. Se datablad

Hvis man vælger at anvende en bioethanol til biopejse med mindre ethanol, kan det skabe lugtgener og i værste fald skade din biopejs. Det er også ekstremt vigtigt at der ikke må være andre tilsætnings stoffer i bioethanolen så som duftstoffer og aromaer i bioethanolen.

Scroll til toppen