Hvad er en Elektronisk Biopejs?

På denne side kan du finde alt hvad der er værd at vide om vores elektroniske biopejse og om decoflames specialudviklede teknologier til vores pejse.

Biopejs v. traditionelle pejse

I modsætning til mere traditionelle pejse anvender Decoflames pejse kun bioethanol, som består af 96,5% rent sprit. Det vil sige, at der ikke er behov for hverken aftræk eller skorsten. Der dannes derfor ikke røg eller aske, som man kender fra de mere konventionelle pejse og brændeovne som brænder fossile brændstoffer mm.

En biopejs må ikke sidestilles med en konventionel pejs som primær varmekilde. En biopejs er en sekundær varmekilde, som kan supplere med en hurtig og god varmekilde på en kølig dag.
Biopejsen fungerer godt sammen med genvækstsystemer i huset, som kan transportere den hurtige varme rundt.

Biopejsene er nemme at installere, hvad enten det er en væghængt, fritstående eller indbygningsmodel.
Indbygningspejsen kræver lidt mere i forhold til konstruktion af væggen. Dette løses dog let med de medfølgende tegninger, der følger biopejsen.

I forhold til valget af biopejs, er det en god idé at undersøge hvor stort et rum den skal stå i grundet iltforbruget. Vælg derfor en biopejs der størrelsesmæssigt passer til rummet.

Få råd og vejledning til køb af din biopejs hos Decoflame eller hos din nærmeste forhandler. Du kan kontakte os her

Decoflame Manhattan specialbygget indbygnings biopejs i hvid

To forskellige typer elektroniske biopejse

Hos Decoflame opereres der med 2 typer elektroniske biopejse: Denver e-Ribbon Fire og Denver e-Ribbon Basic.

Begge elektroniske biopejse er lukkede systemer, udstyret med en bioethanolbrænder med det patenterede CEVB Technology (Controlled Ethanol Vapor Burning). Dette avancerede forbrændingssystem gør det muligt at styre pejsen med fjernbetjening eller med en smart enhed (Bluetooth) via vores Decoflame App.

Denver e-Ribbon Fire er luksusudgaven med et intuitivt touch-display, som giver let forståelige meddelelser samt feedback-beskeder. Med Decoflames unikke løsning med en optil 8m lang flammelinje og utallige muligheder for kreative efter-mål løsninger, er der store muligheder for en unik biopejs til den enkelte kunde.

LCD touch-displayet, den radiofrekvenstyrede fjernbetjening eller smartenheden gør biopejsen både smart og brugervenlig, hvis der er mange personer inde over betjeningen af biopejsen.

Denver e-Ribbon Basic er en elektronisk standard brænder udviklet af Decoflame. En fantastisk biobrænder med mange af funktionerne, som man ser ved Denver e-Ribbon Fire. En elektronisk biopejs, som er udviklet til hverdagens brug i hjemmet, intuitiv og sikker.

Den store forskel mellem disse 2 elektroniske biopejse er at Denver e-Ribbon Fire kan tilkobles et eksternt tanksystem og Smart-Home system samt bestilles med TV-Temp. Sensor. Der er mulighed for at få brænderen med Infinite Fire.

For begge modeller gælder, at den patenterede CEVB-teknologi gør det muligt for brugeren at kontrollere flammeintensiteten og dermed varmeeffekten i seks flammeniveauer samt overvåge brændstofniveauet i tanken. En større tankvolumen – sammenlignet med en manuel brænder – mindsker hyppigheden af genopfyldninger.

De er begge udstyret med sikkerhedsfunktioner såsom spild-, temperatur- og niveausensorer, som giver automatisk meddelelse under driften og dermed tryghed for brugeren.

Vær altid obs på at være agtpågivende og fornuftig, når der er med åben ild at gøre. Læs mere om sikkerhed her.

Denver e-Ribbon Basic

 • Fjernbetjening
 • Styring med smart enhed via App
 • 6-trins flammeregulering (1-5 & Eco-Wave)
 • Kontrol panel
 • Oplysninger om driftsstatus og brændstofniveau
 • Sikkerhedskammer
 • Systemlækagesensor med automatisk afbrydelse
 • Eco-Wave

Denver e-Ribbon Fire

 • Fjernbetjening
 • Styring med smart enhed via App
 • 6-trins flammeregulering (1-5 & Eco-Wave)
 • LCD touch-display
 • Oplysninger om driftsstatus og brændstofniveau
 • Sikkerhedskammer
 • Systemlækagesensor med automatisk afbrydelse
 • Lang flammelinje
 • Eco-Wave
 • Smart-Switch

Ekstra mulighed for:

 • TV-temperaturføler med automatisk afbrydelse
 • Ekstern tank med automatisk brændstofpåfyldningssystem
 • Bluetoothforbindelsen kan kombineres med et Smart-Home.system via et RS-232-kabel.

Vores Decoflame App

Som alternativ til Decoflame fjernbetjening er den banebrydende teknologi til bioethanolpejsene nu tilgængelig til både Apple og Android-produkter. Med sit enkle og brugervenlige design, kan Decoflame App’en styre én eller flere pejse fra samme enhed.

Decoflame App’en kan bruges til at:

Tænde/slukke pejsen
Justere flammens intensitet
Styre varmeeffekten
Kontrollere brændstofniveauet i tanken
Kontrollere den estimerede brændetid
Indstille automatisk slukningstimer

LANG FLAMMELINJE

Fremstillingen af en op til 8m lang flammelinje er én af Decoflames unikke løsninger. Endvidere kan der fremstilles en flammelinje i enhver dimension, sammensat af individuelle modulbrændere.
Denne elektroniskstyrede model kan opdeles i flere brændezoner, som kan betjenes særskilt. Decoflame e-Ribbon Fire er udstyret med sikkerhedssensorer såsom spild-, temperatur- og niveausensorer, der giver automatisk meddelelse under driften og dermed tryghed for forbrugeren.

Via det patenterede CEVB-Technology (Controlled Ethanol Vapor Burning) kan Decoflame’s automatiske model Denver e-Ribbon Fire tilkobles ‘Smart Home System’ og kan styres med fjernbetjening eller fra en smart enhed via Bluetooth.

Desuden muliggør e-Ribbon-teknologien at tilkoble/tilslutte genvindingssystemet til ventilationssystemet. Dette giver en jævn fordeling af varmeeffekten til andre rum i boligen og er derfor en perfekt løsning til moderne huse, med genvindingssystem.

ECO-WAVE

Eco-Wave er det 6. flammeniveau på Decoflames e-Ribbon Fire-modellen, hvilken giver et eksklusivt og miljøvenligt alternativ til de eksisterende muligheder på markedet.

Denne funktion gør det muligt at reducere forbruget af biobrændstof med helt op til 50%. Ved at kombinere funktionaliteten af ​​det lave brændstofforbrug med de skønne, levende flammer, får man mulighed for at nyde hyggen over længere tid.

Decoflame mobile app

SMART-SWITCH

Usædvanligt lange biopejse kan enten have én enkelt flammelinje eller være opdelt i flere brændingszoner.

Smart-switch er en funktion, der styrer brændingszonerne med en konstant varmeeffekt og sparer brændstof. Hvis temperaturen stiger over den ønskede grænseværdi, kan én eller flere brændere slukkes, mens der stadig er mulighed for at nyde ilden.

PERSONLIGT DESIGN

Med de specielle behov, som arkitekter og indretningsarkitekter har til projekter, har Decoflame skabt en unik, pallette af kvalitets biopejse. Med et bredt udvalg af designs, funktioner og finishs er der kreativ frihed, når der skal integreres en biopejs, hvad enten det er til et spændende renoveringsprojekt, en ny bolig eller til en virksomhed.

Anvendelsesmulighederne er utallige, da biopejsen ikke kræver skorsten, aftræk eller bærende vægge.

Uanset om man vælger den smukt fremstillede manuelle Decoflame-brænder eller den udførlige elektroniske e-Ribbon Fire-brænder, garanterer deres karakteristiske lange flammer en utrolig og iøjnefaldende effekt. Vores Premium-produkter handler om integration af produktet og dermed utallige kombinationsmuligheder.

Decoflame Montreal Panorama biopejs indsats i køkken

NEM INSTALLATION

Ved hjælp af e-Ribbon-teknologien kan pejsen nemt installeres næsten hvor som helst, f.eks. indbyggede vægge eller som en del af møbler – så længe den omgivende overflade er lavet af ikke-brændbart materiale. Bioethanol som brændstof muliggør nem installation uden brug af aftræk eller skorsten – pejsen skal blot tilsluttes til almindelig strømforsyning.

NEM AT PÅFYLDE

Den elektroniske Denver e-Ribbon Fire er ideel til brug på offentlige områder såsom restauranter, hoteller, kurbade og kontorbygninger med varierende driftspersonale, hvor kontinuitet og enkelthed i brugervenligheden er afgørende.

Med den store brændstoftank, som indeholder flere liter bioethanol, kan Denver e-Ribbon Fire pejsen brænde i adskillige timer på én tankfyldning. For opnåelse af større bekvemmelighed kan et eksternt brændstofpåfyldningssystem med større brændstoftank af enhver kapacitet tilsluttes de automatiske pejse.

NEM AT BETJENE

Et brugervenligt betjeningsdisplay og en fjernbetjening giver let forståelige indstillinger samt tilbagemeldinger.

Det er også muligt at kontrollere ilden ved hjælp af smartphone eller tablet via Bluetooth og Decoflame App. App’en tillader styring af flammeintensiteten, kontrol af brændstofforbrug, brændstofniveau, varmeeffekt samt forudindstilling af en tænd/sluk-timer.

EKSTERN PÅFYLDNINGSSYSTEM

Decoflame har udviklet en ekstern brændstoftank til Denver e-Ribbon Fire, som gør det muligt at placere brændstoftanken op til 10 meter væk fra pejsen og genopfylde automatisk, når det er nødvendigt. Denne funktion er især nyttig i service- og restaurationsbranchen, når man søger både en forenklet og tidsbesparende genopfyldningsproces.

Standardtankens kapacitet er 60L. Decoflame tilbyder dog specialfremstillede bioethanol brændstoftanke, der er produceret i rustfrit stål tilpasset efter mål.

Kontakt os for nærmere detaljer og priser.

Scroll til toppen