Hvad er en Manuel Biopejs?

På denne side kan du finde alt hvad der er værd at vide om vores manuelle biopejse.

Biopejs v. traditionelle pejse

I modsætning til mere traditionelle pejse bruger en biopejs bioethanol som brændstof. Det vil sige, at der ikke er behov for hverken aftræk eller skorsten. Der dannes derfor ikke røg eller aske, som man kender fra de mere konventionelle pejse og brændeovne som bruger træ mm.

En biopejs må ikke sidestilles med en konventionel pejs som primær varmekilde. En biopejs er en sekundær varmekilde, som kan supplere som en god varmekilde på en kølig dag.
Biopejsen fungerer godt sammen med genvækstsystemer i huset, som kan transportere den hurtige varme rundt.

Biopejs er nem at installere, hvad enten det er en væghængt, fritstående eller indbygningsmodel.
Indbygningspejsen kræver lidt mere i forhold til konstruktion af væggen. Men dette løses let, med de medfølgende tegninger der følger biopejsen.

I forhold til valget af biopejs, er det en god idé at se på, hvor stort et rum man har, da en biopejs bruger ilt og skaber CO2. Så vælg en biopejs der størrelsesmæssigt passer til rummet den skal være i.

Få råd og vejledning til køb af din biopejs hos Decoflame, du kan kontakte os her.

Decoflame Nice table-top rund bord biopejs i køkken
Nice Tower Table-top nedsænket i sofabord

MANUELLE BIOPEJSE

Mange af Decoflames standard produkter – både væghængte, gulv- og loftmodeller samt indbygningsmodellerne kommer med en manuel brænder.

Fordelen ved en manuel biopejs er, at der ikke kræves hverken skorsten, aftræk, strøm eller kabel. Derudover er en manuel biopejs billigere i køb end en elektronisk biopejs.

En manuel biopejs er en simplificeret biobrænder med et brændkar, som fyldes op med bioethanol efter anvisning og derefter antændes med en lang lighter. Den slukkes ved at man kvæler ilden.

Hos Decoflame er der en slider, som skal skubbes på plads, hvorefter ilden kvæles og slukkes. Det er også med slideren, at man kan justere en anelse på flammeintensiteten.

Den kan dog ikke sidestilles med en elektronisk biopejs, som har indbyggede sikkerhedsfunktioner og mulighed for justering af flammeintensiteten elektronisk.

Den kan sættes op de fleste steder, så længe man er obs på sikkerhedsafstande og generelle forbehold ved brugen af åben ild.

Til mindre boliger eller til personer som kan afse de ekstra minutter til at tænde op i en manuel biopejs, er det både en hyggelig og favorabel løsning.

Vær altid obs på at være agtpågivende og fornuftig, når der er med åben ild at gøre. Læs mere om sikkerhed her.